Πρόταση για την οικονομία από τους Χριστοδουλάκη, Θεοχάρη, Νεκτάριο

Νέα πρόταση για την οικονομία παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο του ΕΒΕΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Οι κ.κ. Χριστοδουλάκης, Θεοχάρης και Νεκτάριος εξέφρασαν ότι η αδυναμία μιας αναπτυξιακής απογείωσης κάνει ανέφικτη την επάνοδο της μαζικής απασχόλησης ακόμα και σε βάθος δεκαετίας.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτησε να υπάρξει συμβιβασμός για τα απαιτούμενα πρωτογενή πλεονάσματα μετά από το 2019 σε χαμηλότερα και πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Νεκτάριος πρότεινε μεταρρύθμιση με μείωση κύριων εισφορών και εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στις επικουρικές συντάξεις.

Με τη μείωση των εισφορών, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η απασχόληση κατά 270.000 και θα αυξηθούν παράλληλα οι δικαιούχοι για σύνταξη.

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι απαιτείται απλοποίηση φορολογικού συστήματος με ενοποίηση και μείωση συντελεστών, ενώ προτάθηκε φορολογία επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών με 20% επί των καθαρών κερδών και ταυτόχρονη μείωση των εκπιπτόμενων δαπανών.

Η οικονομική αυτή πρόταση φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για πολιτικό διάλογο που θα μετουσιώσει την ιδέα σε πράξη.

Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας επικεντρώνεται στην ανάγκη μιας φορολογικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία θα αυξήσει τις επενδύσεις, μειώνοντας ταχύτερα το δημόσιο χρέος, μέσω της μεγέθυνσης του ΑΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.