Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Λόγω των δυνατών ανέμων το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Παναγιά Αγιάσου παρασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες, ενώ κοντά του έχουν έπλευσαν τρία ρυμουλκά.

Εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Θεσσαλονίκη: «Φύσηξε» προβλήματα ο Βαρδάρης
Προβλήματα καταγράφονται και στη Θεσσαλονίκη λόγω του δυνατού Βαρδάρη που πνέει από τη νύχτα στην πόλη.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής κλήσεις για τουλάχιστον οκτώ πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ παρέσυραν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.

Με ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να κινούνται οι οδηγοί, καθώς ακόμη και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας συναντούν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης αναφέρουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά και στους Ταγαράδες.

Κανονικά αναχώρησαν οι πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ, μέσω της ιστοσελίδας τους αεροδρομίου, έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε μία πτήση από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει στους 7 βαθμούς. Οι ισχυροί αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.