ΠτΔ: Κορυφαίος ηγέτης, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, ο Κων. Μητσοτάκης

Στις τέσσερις παρακαταθήκες που, όπως είπε, μας αφήνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά των εκφώνηση επικήδειου στη Μητρόπολη, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα κορυφαίο ηγέτη που άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως η ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν ένας διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ενώ εξήρε την αφοσίωσή του, όπως είπε, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, λέγοντας μάλιστα πως ίσως ήταν ο τελευταίος κορυφαίος κοινοβουλευτικός άνδρας.

Ήξερε τι σημαίνει κοινοβούλιο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα κορυφαίο κοινοβουλευτικό ρήτορα, που αγόρευε χωρίς κανέναν στόμφο. Ο στόμφος ανήκει σε αυτούς που στερούνται επιχειρημάτων, είπε ο κ. Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα.

Σημείωσε ακόμη ότι ο εκλιπών υπήρξε πραγματικός Ευρωπαίος ηγέτης, ενώ ως τέταρτη παρακαταθήκη ανέφερε την ενότητα και την ομόνοια. Ήξερε το τίμημα του διχασμού για τον τόπο και εφάρμοσε την ενότητα σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που χτίζει γέφυρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.