Πυρκαγιά-Μάτι: Δεύτερο εισαγγελικό «όχι» για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Καμένες εκτάσεις και σπίτια στο Μάτι , Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δεύτερο «όχι» από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο αίτημα του ανακριτή κου Μαρνερη για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας κα Σαπφώ Κατσανάκη, αφού μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ο κος Μαρνερης, νέα στοιχεία από την ανακριτική έρευνα αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κου Λιότσιου, με βαριές καταγγελίες εναντίον του κου Ματθαιόπουλου, έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Κατά συνέπεια δε στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός στο σκεπτικό της απόφασής της κάνει λόγο για ήδη γνωστά στοιχεία που είχαν προκύψει στη μέχρι πρότινος έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζήτησε για δεύτερη φορά την ποινή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, αξιωματικών που υπηρετούσαν το επίμαχο διάστημα στην Πυροσβεστική, αναφέροντας στο αίτημά του ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Επίσης, σύμφωνα με τον ανακριτή, από την έρευνα που διεξήγαγε προέκυψε ότι ενώ οι ιθύνοντες γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου 2018, εντούτοις, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής διοχέτευσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην πυρκαγιά της Κινέτας.

Διαχώρισε ωστόσο τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ert.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.