Ραγδαία αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 9 βαθμούς

Ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται από αύριο Πέμπτη (09.05.2024) με βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός επιστρέφει σε φθινοπωρινούς ρυθμούς με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και 9 βαθμούς, ενώ οι βροχές θα συνοδεύονται από αφρικανική σκόνη.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, αλλαγή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 09/05 και της Παρασκευής 10/05 με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και μάλιστα παραθέτει και σχετικούς χάρτες.

Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η ανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο προς τη Νότια Ελλάδα.

Οι χάρτες του meteo με τις περιοχές που θα έχουν αφρικανική σκόνη

  

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών θα είναι:

– Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 10/05 στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

– Η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 08/05.

– Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές.

– Η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

– Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.