Ραγδαία μεταβολή του καιρού από το βράδυ – Πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Απότομη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης (9.11.2021), σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του meteo.gr τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το βράδυ της Τρίτης ως το πρωί της Τετάρτης. Το φαινόμενο θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια της Κρήτης.

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα, καθώς θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει οκτώ με δέκα βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021 πυκνές χαμηλές νεφώσεις και ομίχλες σκέπασαν μεγάλο μέρος του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και των ανατολικών και βορείων ηπειρωτικών ενώ λεπτά και ημιδιαφανή νέφη κυριαρχούσαν στα νότια και δυτικά τμήματα της ελληνικής επικράτειας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.