Ραγκούσης για ακύρωση συζήτησης ερώτησης Τσίπρα: Ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια

Δειλία να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και τον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την ακύρωση συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και τα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνοντας το λόγο λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έκανε λόγο για «εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις που διαδέχονται η μία την άλλη», υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βάζει σε καταστολή όχι μόνον την κοινωνία αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

«Μετά το ιδιότυπο διάγγελμα- συνέντευξη τύπου, ακολούθησε η ακύρωση στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για τα θέματα της πανδημίας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα και την Αξιωμ. Αντιπολίτευση. Όταν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις, βάζει σε καταστολή όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την λειτουργία του κοινοβουλίου και το δικαίωμα τους αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον αναγκάσει να δώσει εξηγήσεις», είπε και σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια.«Είχαμε δώσει όλοι μας λευκή επιταγή στην κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες να κάνει αυτό που χρειάζονταν και αυτό που άκουσε σήμερα η κοινωνία είναι ότι μπαίνει σε καταστολή για δεύτερη φορά. Όλοι θα πράξουμε αυτό που αποφασίστηκε αλλά τα ερωτηματικά ξεχειλίζουν. Δεν ήταν μια φυσική εξέλιξη αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα. Είναι αποτέλεσμα μιας βασικής αιτίας, ότι κατέρρευσε η πολιτική διαχείριση της πανδημίας. Γιατί δεν βάδισε σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας. Ούτε στο άνοιγμα του τουρισμού. Πορεύτηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά παράβαση της επιστημονικής λογικής. Αυτό που μας είπε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ότι καταρρέει το ΕΣΥ. Μας είπε ότι στις επόμενες 10 ημέρες μπορεί να χρειαστούν 150 ΜΕΘ και γι αυτό οδηγεί την χώρα σε δεύτερο lockdown. Σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι αντιμέτωπη με ένα lockdown γιατί η κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε και στο ΕΣΥ και στα ΜΜΜ και στα σχολεία να κάνει δικές της πολιτικές επιλογές, άλλες από αυτές που εισηγήθηκαν οι επιστήμονες», είπε και έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του κ. Μητσοτάκη τόσο για τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο όσο και για την εικόνα στα ΜΜΜ.

«Δεν στηρίξατε όμως ούτε το ΕΣΥ, ούτε τα ΜΜΜ, ούτε την εκπαίδευση. Αλλά έχετε πάρει μια συνειδητή πολιτική, ιδεολογική απόφαση, να μη στηρίξετε αυτές τις δημόσιες πολιτικές με ένα μόνιμο τρόπο. Για αυτό δεν στηρίξατε το ΕΣΥ και έφτασε στα όρια του. Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη είναι γιγαντιαίες», είπε

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε πως η ερώτηση για να συζητηθεί θα πρέπει να επανακατατεθεί υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων. Στο διάστημα δε, της καραντίνας η Βουλή θα συνεχίζει να λειτουργεί με μειωμένη σύνθεση (ο αριθμός των βουλευτών που θα τοποθετούνται θα καθορίζεται από πριν) ενώ θα γίνει χρήση και της τεχνολογίας προκειμένου να μην απαιτείται φυσική παρουσία.

“Μας ανακοινώθηκε η ακύρωσης της συζήτησης. Πρόκειται για άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει γιατί θέλει να αποφύγει την συζήτηση”, ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.