Διάρρηξη σε επιχείρηση πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι στη Ριτσώνα Ευβοίας που άδειασαν το χρηματοκιβώτιο αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα βάζοντάς του το πιστόλι στον κρόταφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, η διάρρηξη σημειώθηκε περίπου στις 02:40, όταν οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποκολλήσουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα ενός παραθύρου στη δυτική πλευρά του κτηρίου και να εισβάλουν στο ισόγειο των εγκαταστάσεων.
Η ομάδα φαίνεται πως λειτούργησε απόλυτα μεθοδικά. Ενώ κάποια μέλη της παρέμειναν στο ισόγειο για να ερευνήσουν τους γραφειακούς χώρους, δύο από αυτούς κατευθύνθηκαν αθόρυβα στον ημιώροφο. Εκεί βρισκόταν ένας αλλοδαπός υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος διανυκτέρευε περιστασιακά στο κτήριο.
Οι εισβολείς τον προσέγγισαν και τον ξύπνησαν βίαια. Με την απειλή ενός πιστολιού και καταφέροντάς του ελαφριά χτυπήματα στο πρόσωπο, τον ακινητοποίησαν πλήρως. Οι δράστες φορούσαν σκούρα ρούχα, γάντια και κουκούλες, αφήνοντας ακάλυπτα μόνο τα μάτια τους, ενώ απευθύνονταν στο θύμα στην ελληνική γλώσσα.
Η στοχευμένη έρευνα στους χώρους της επιχείρησης διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά, καθώς οι δράστες αποχώρησαν στις 02:50. Μέσα σε αυτό το διάστημα, διέρρηξαν ένα μη πακτωμένο χρηματοκιβώτιο αποσπώντας αντικείμενα μικρής αξίας, ενώ εντόπισαν και ένα μεταλλικό κυτίο στο γραφείο, από το οποίο αφαίρεσαν μετρητά ύψους 500 ευρώ. Αποχωρώντας, άρπαξαν και το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του υπαλλήλου.
Λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης, οι δράστες ξήλωσαν το καταγραφικό μηχάνημα του συστήματος ασφαλείας. Αμέσως μετά, ψέκασαν με σκόνη πυροσβεστήρα όλες τις επιφάνειες στους χώρους που είχαν κινηθεί, προσπαθώντας να καταστρέψουν οποιοδήποτε ίχνος τους.
Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προχώρησε σε ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου, συλλέγοντας εργαλεία όπως ένα κατσαβίδι και μαύρη κολλητική ταινία. Ο υπάλληλος είναι απολύτως καλά στην υγεία του και δεν επιθυμούσε την ιατροδικαστική του εξέταση. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό της εγκληματικής ομάδας εντός των ορίων του αυτοφώρου.































