«Σαφάρι» ελέγχων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή των email

Επιτόπιους ελέγχους, στο πλαίσιο της έρευνας για την διαρροή email με στοιχεία ψηφοφόρων του εξωτερικού στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επισκέφθηκε χθες (20/03/2024) το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ακόμη και μέσα στην ημέρα να βρεθεί για έλεγχο και στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς, στο γραφείο του παραιτηθέντα Γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Θεοδωρόπουλος, ήταν αυτός που παρέλαβε τη λίστα από τον επίσης παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για να την διαβιβάσει στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, η αντιπροσωπεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μετέβη στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών. που έχει την ευθύνη και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση και τον κόμβο διαλειτουργικότητας και παρέμεινε εκεί για τέσσερις ώρες.

Μάλιστα, η έρευνα διενεργήθηκε σε μία στιγμή που η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως βρίσκεται σε ταξίδι στη Βόρεια Αμερική. προκειμένου να ενημερώσει τους Έλληνες ομογενείς για τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου, είχε ζητήσει να ενημερωθεί εντός 10 ημερών για τους αποδέκτες των αντιγράφων εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος, ενώ ζήτησε να μάθει σε ποιον ανήκει το e-mail [email protected] και ποια είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου email.

Παράλληλα με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.