Σάμπι Μιωνή: Ήταν σαν ταινία τρόμου όλα όσα έζησα

Με «ταινία τρόμου» παρομοίασε τα όσα πέρασε απο την «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή που καταθέτει αυτή την ώρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο ίδιος, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί, καταθέτει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Μιωνή, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο και μέλη τους Παπαδάκου, Τάρκα και Φιλιππάκη.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις», φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επικράτησε ένταση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα να τον διακόπτουν και εκείνον να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του.

Ι.Μπούγας: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.

Σ. Μιωνή: Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου που ήταν και σύμβουλος του ΠΘ Σαμαρά. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικους σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ οτι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ.Τάρκας πιστεύω οτι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, ο Σάμπι Μιωνή λεει πως του ζήτησε λεφτά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για λογαριασμό του Γιάννη Φιλιππάκη.

«Μετά την καταδίκη της κας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό να μην συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψεύδη δημοσιεύματα. Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της αυμφωνίας ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία όπως ακριβώς οι δοσίλογοι στην Κατοχή στην εισαγγελία διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κα Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλαμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από την χώρα ο Αγγελος Μεταξάς ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους», φέρεται να είπε.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις πρώτες αναφορές Μιωνή, έλεγαν πως είναι “άνθρακες ο “θησαυρός” Μιωνή.

Τα «πραγματικα περιστατικά» που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία”.

Ο Σάμπι Μιωνή φέρεται να ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα.

Σ. Μιωνή: «Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα οτι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν. Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω οτι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα οτι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε ότι του ζήτησαν 350.000 ευρώ.

Σ. Μιωνή: “Ο προσδιορισμός του ποσού του εκβιασμού έγινε τον Νοέμβριο του 2016 σε 350.000€. Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάργκα προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ζήτησαν 350.000€ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο «η οικογένεια μου έχει δώσει απαντήσει στους φασίστες στο παρελθόν». Προφανώς και δεν θα υπέκυπταν στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000€. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες”.

Πηγές από τη ΝΔ σημείωναν πως:

Ο Σάμπυ Μιωνής μίλησε για ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που λειτούργησαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του ελληνικού Κράτους.

• Δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίον του κύριου Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας).

• Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον Σάμπυ Μιωνή, τον συνέταιρό του, Άγγελο Μεταξά, και το δικηγόρο τους, Σταύρο Παπασταύρου τους οποίους παρουσίαζαν μαζί με την εταιρία CMA, ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα που μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.

• Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο «EFG International» συμφερόντων Λάτση και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτήν την εταιρία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση

• Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην Κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.

• Μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κύριο Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Ο Μιωνής κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μαργωμένου και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

• Κατήγγειλε ότι η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε μάρτυρα για την εγκληματική οργάνωση και της ζήτησε να καταδώσει τον κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά ως απατεώνες και, όταν εκείνη αρνήθηκε, της άσκησε ψυχολογική πίεση.

• Κατήγγειλε σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων, μεθοδεύσεων και παρατυπιών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης για τον Άγγελο Μεταξά από την κυρία Τουλουπάκη τον Ιούνιο του 2015, που εν τέλει ακυρώθηκαν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράνομο φορολογικό καταλογισμό σε βάρος του Παπασταύρου, σε πρόστιμο που καταλογίσθηκε σε βάρος του, σε συνέχεια δεύτερης έκθεσης ελέγχου, που αυθαίρετα και παράτυπα αντικατέστησε την πρώτη έκθεση ελέγχου που τον αθώωνε – φορολογικό πρόστιμο, που στη συνέχεια ακυρώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρθηκε σε σειρά αντιποίνων που δέχθηκε αυτός και η οικογένειά του όταν αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα στον Παπαγγελόπουλο.

• Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, την οποία και κατέθεσε, που αθώωνε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή για τις ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους. Αυτή η δικαστική συνδρομή, παρόλο που παρελήφθη το 2016, σκανδαλωδώς απεκρύβη για τέσσερα χρόνια!

• Ο Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, στο οποίο οι Φιλιππάκης και Τάρκας δεσμεύονται, εν είδει δικαστών, στο κλείσιμο των ποινικών υποθέσεων που του είχαν δημιουργήσει, έναντι της αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, που ο Μιωνής είχε δεσμεύσει δυνάμει αγγλικών δικαστικών αποφάσεων.

• Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τον Luis Moreno Ocampo, τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

Πηγές από την Προανακριτική Επιτροπή έλεγαν πως ο Σάμπι Μιωνή ανέφερε πως “οι κ.Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν οτι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως οτι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν οτι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.