Σαρηγιάννης: Ακόμα είμαστε στην αρχή – «Θα φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα»

Για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα τις επόμενες ημέρες που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση και των σκληρών δεικτών της πανδημίας κάνει λόγο στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα μέσα Γενάρη τα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο θα κυμαίνονται στα 18.000 ενώ ανάλογα με τα τεστ που θα διενεργούνται θα φτάσουν και τα 30.000 – 35.000.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την επιβράδυνση της πανδημίας, όμως η αποκλιμάκωση θα αργήσει. Ο μόνος τρόπος για να δούμε αποκλιμάκωση είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η διενέργεια πολλών τεστ, διότι αν βρίσκουμε όσους νοσούν τότε μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα της διάδοσης», τονίζει ο κ. Σαρηγιάννης.

Και συμπληρώνει: «Όσον αφορά τους διασωληνωμένους που τις τελευταίες ημέρες κατέγραφαν μείωση θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και θα ξεπεράσουμε τους 800 γεγονός που θα σημάνει μεγάλο ο υγειονομικό κίνδυνο. Οι θάνατοι μετά την αποκλιμάκωση που βλέπουμε σήμερα θα επανέλθουν στους 100 μετά τις 20 Ιανουαρίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.