Σάρωσε τη Βόρεια Ελλάδα η «Θάλεια»

Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε κυρίως περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε κλήσεις για 7 κοπές δέντρων, που είχαν πέσει και σε 3 περιπτώσεις κλήθηκε για άντληση υδάτων από περιοχές στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η κακοκαιρία έκοψε… το ρεύμα
Χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα ο νομός Πιερίας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.
Όσο διήρκεσε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.
Πιερία: Εγκλωβίστηκαν τέσσερα τραίνα λόγω κακοκαιρίας
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Κακοκαιρία με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκε και Δυτικά σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Στο Λίστον, σύμφωνα με το corfunews, έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο στην Καστανιά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ενώ, στην Αχαράβη υπήρξε κλήση για άντληση υδάτων.

Ηδη, την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια», μέχρι το απόγευμα, κατεγράφησαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός
Σημειώνεται ότι άστατος καιρός αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.