Σε δίκη για υποκίνηση βίας κατά ομοφυλόφιλων ο Αμβρόσιος

Μετά από μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες εις βάρος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο κ. Αμβρόσιος παραπέμπεται σε δίκη για υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματός του.

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους και είχε προτρέψει το ποίμνιό του: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!»

Αφορμή για αυτές τις προτροπές σε βία κατά των ομοφυλόφιλων, το 2015, ήταν το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ένα άνευ προηγούμενου παραλήρημα κατά των ομοφυλοφίλων και των βουλευτών που υποστηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, με εκφράσεις όπως «όταν και όπου τους συναντάτε φτύστε τους» είχε προχωρήσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ανάρτηση στο προσωπικό του blog. Μάλιστα ο τίτλος της ανάρτησής του είναι «Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, Φτύστε τους».

O μητροπολίτης σημείωνε: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!»

Και απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του τόνιζε: «Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: “άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!”

» Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

Κατόπιν αυτού του παραληρήματος, εννέα πολίτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Και συγκεκριμένα η μήνυση έγινε στις αρχές Ιανουαρίου 2016.

Τελικά η μήνυση έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα, που παρέπεμψε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε δίκη στις 15 Μαρτίου 2018, στο Αίγιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.