Σε εξέλιξη η πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία στο Κερατσίνι για τα τέσσερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επικεφαλής της πορείας είναι οι γονείς του άτυχου μουσικού.

Η πορεία γίνεται στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και θα καταλήξει στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 20.00 θα ξεκινήσει συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «αποτέλεσε σταθμό για την αποκάλυψη του εγκληματικού προσώπου του νεοναζιστικού μορφώματοςτης Χρυσής Αυγής και του τρόπου λειτουργίας του. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ναζισμό άμεσα και αποτελεσματικά, όχι με τα όπλα του, αλλά με την αταλάντευτη πίστη μας στη δικαιοσύνη και τους νόμους. Θα συνεχίσω να αντιστέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις στη βία και τη μισαλλοδοξία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως έκανα με την απαγόρευση των συσσιτίων του μίσους αλλά την κατάθεσή μου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία θα νικήσει, όχι ο φασισμός».
Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε, γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και νοσταλγούς του ναζισμού», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, αναφερόμενος στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι «χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση». «Η τέταρτη επέτειος», πρόσθεσε, «βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.