Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού Νίκου Γρηγορίου

Το τελευταίο αντίο με τρόπο σπαρακτικό είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του αδικοχαμένου επισμηναγού . Στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Ανοιξιάτικο της Αμφιλοχίας, ήταν όλοι εκεί για να πουν στον Νίκο Γρηγορίου το τελευταίο αντίο. Στον 34χρονο επισμηναγό που σκοτώθηκε με τον Διονύση Τσεκούρα, όταν το αεροσκάφος που επέβαιναν συνετρίβη στη Λάρισα. Λόγια παρηγοριάς για τους στενούς του συγγενείς δεν υπήρχαν. Τίποτα αυτές τις ώρες δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Ο χαμογελαστός αξιωματικός δεν βρίσκεται κοντά τους.

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και σπούδασε στη Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη “Φάντομ” και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια. Ο Διονύσης Τσεκουράς και ο Νίκος Γρηγορίου έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος TL -20 με το οποίο πετούσαν κατέπεσε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Οι δύο φίλοι πετούσαν συχνά μαζί και ήταν αμφότεροι μέλη της Αερολέσχης Λάρισας. Ο Γρηγορίου, επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν πιλότος εκπαιδευτής, ενώ ο 43χρονος πατέρας δύο παιδιών και ιδιοκτήτης του μοιραίου αεροσκάφους, είχε στο ενεργητικό του πάνω από 100 ώρες πτήσης. Η Πολεμική Αεροπορία πενθεί το χαμό του αξιωματικού της, την ώρα που η Αμφιλοχία κλαίει το παιδί της. Η Διοίκηση Αμβρακικού Λουτρού, μάλιστα, ανέβαλε προγραμματισμένη για σήμερα ψυχαγωγική βραδιά, λόγω πένθους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.