Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Drive Academy»

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Drive Academy» που αποτελεί τον πυρήνα της εκπαιδευτικής ύλης για το μάθημα της κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας που θα διδάσκεται στα σχολεία. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στόχος είναι η εφαρμογή του προγράμματος να γίνει σε όλα τα σχολεία από την επόμενη χρονιά, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Μεταφορές.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η ηλεκτρονική πλατφόρμα απευθύνεται σε κάθε ηλικία και κατηγορία πολιτών από τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς, τους οδηγούς, τους εκπαιδευτές οδήγησης, μέχρι και τους επαγγελματίες οδηγούς. Εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στα θέματα οδικής ασφάλειας.

«Γι’ αυτό και για πρώτη φορά φέτος σε αγαστή και πρωτόγνωρη συνεργασία του Υπουργείου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενσωματώνεται στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων το μάθημα της Oδικής Aσφάλειας» σημείωσε.

Άμεσος στόχος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του σε 100 σχολεία στην Αττική για το τρίτο τρίμηνο αυτού του σχολικού έτους και με επόμενο στόχο, την εφαρμογή του σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σημαντικό μέρος του σχεδίου νόμου των Μεταφορών που θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, – περιμένουμε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είναι η προώθηση της οδικής ασφάλειας, κατά τον Υπουργό.

Με την «Εισαγωγή της Θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων της Χώρας» εγκαθιδρύεται για πρώτη φορά η συστηματική διδασκαλία οδικής συνείδησης, συμπεριφοράς και ασφάλειας στα σχολεία.

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-Drive Academy» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης, ενώ οι πρώτοι που παρακολούθησαν σήμερα τις δυνατότητες και το περιεχόμενο της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ήταν οι ίδιοι, οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι: Οι μαθητές.

Παράλληλα με την εκδήλωση, οι μαθητές της 4ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείο Χολαργού, είχαν την ευκαιρία, με την υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού που δημιούργησε την πλατφόρμα, να περιηγηθούν σ’ αυτή και να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας της και το πλούσιο περιεχόμενο της, στο εργαστήριο υπολογιστών που δημιουργήθηκε για τη σημερινή ημέρα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στις τάξεις των δημοτικών σχολείων.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του μαθήματος σε 100 δημοτικά σχολεία της Αττικής, το Γ’ τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, να έχει ενταχθεί σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα «e- Drive Academy», είναι διαθέσιμη προς το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση: edrive.yme.gov.gr.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.