Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους ήταν ισχυρές, προκάλεσε η διέλευση βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα, κατά το διήμερο Κυριακής 25 – Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/02 έως τη απόγευμα της Δευτέρας 26/02 στις Ράχες Ικαρίας έπεσαν 127 χιλιοστά βροχής, στο Κρυονέρι Κορινθίας 80 χιλιοστά και στη Σαμαριά – Ξυλόκαστρο (έως το πρωί της Δευτέρας 26/02) 74 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Δευτέρας 26/02.

Το meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκμεταλλεύεται όλα τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει για την πρόγνωση και παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων. Μεταξύ αυτών είναι τα δεδομένα των μετεωρολογικών δορυφόρων, του συστήματος καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» και κατάλληλοι αλγόριθμοι επεξεργασίας αυτών.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού από το πρωί της Κυριακής 25/02 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 26/02 μέσα από επεξεργασμένες εικόνες υπερύθρου του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10. Με κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται τα υψηλότερα και ψυχρότερα νέφη. Στο ίδιο βίντεο σημειώνονται (με κίτρινα x) οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.