Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δύο συγκεντρώσεις στα Προπύλαια, στις 12:00 και στις 18:00, θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό για την αποφυγή επεισοδίων στο περιθώριο των εκδηλώσεων. Για τη διασφάλιση της τάξης θα διατεθούν περίπου 2.500 αστυνομικοί. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, τόσο κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και πορειών που θα ακολουθήσουν, όσο και το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων κλειστός θα είναι από τις 12.00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα και από τις 16.00 ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο.
Στελέχη της ΕΛΑΣ δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ότι είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν κάποιοι να προκαλέσουν επεισόδια σήμερα, δεδομένου ότι στην πορεία για το Πολυτεχνείο (με εξαίρεση όσα συνέβησαν μετά στα Εξάρχεια) δεν υπήρξαν εντάσεις.
Για τον λόγο αυτόν είναι σε επιφυλακή όλη σχεδόν η δύναμη των ΜΑΤ, ενώ ήδη από την Τρίτη ξεκίνησαν περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό τυχόν «ύποπτων κινήσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.