Σε συσκέψεις μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά και Ρίζος Μαρούδας

Σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με κριτήριο τα όσα ζει και βιώνει ο λαός κάλεσε η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, μιλώντας σε σύσκεψη στα Φάρσαλα.

Αναφέρθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια και στη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ σε αυτούς, σημειώνοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας να ενισχυθεί σημαντικά το Κομμουνιστικό Κόμμα, ειδικά από τους αγρότες και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζί με τους κομμουνιστές στα μπλόκα, σε κινητοποιήσεις και απεργίες.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και πως δεν μπορούν να σώσουν τον λαό κόμματα που κυβέρνησαν ή κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ και της καταστροφικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που συγκεντρώνει τη γη σε λίγους και ερημώνει χωριά.

Πρόσθεσε ότι στις ευρωεκλογές πρέπει με ψήφο στο ΚΚΕ να καταδικαστεί η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και πρόσθεσε ότι η αποχή δεν σηματοδοτεί καταδίκη, αντίθετα είναι ανώδυνη για το σύστημα.

Με ψήφο στο ΚΚΕ στοχεύουμε παράλληλα τον πραγματικό αντίπαλο, το καπιταλιστικό σύστημα που αντιμετωπίζει τις ζωές του λαού με βάση το κέρδος και για αυτό δεν υπάρχει ολοκληρωμένη θωράκιση από τα φυσικά φαινόμενα, για αυτό το νερό ιδιωτικοποιείται και ο σιδηρόδρομος δεν έχει όλα τα απαραίτητα συστήματα διότι κοστίζουν, όπως σημείωσε.

Ρίζος Μαρούδας :Ψηφίζοντας το ΚΚΕ ο αγρότης βοηθάει τον εαυτό του

«Επιβάλλεται στις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να φοβηθούν κυβέρνηση και ΕΕ για να νιώσουν την αμφισβήτηση», τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μιλώντας σε σύσκεψη που έγινε στο Ζάρκο, ένα χωριό των Τρικάλων που δέχθηκε ισχυρά πλήγματα από τον σεισμό του 2021 και τις πλημμύρες του 2023.

Ο αγρότης, με την ψήφο του στο ΚΚΕ βοηθάει τον εαυτό του, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι μετά τα πολυήμερα μπλόκα για την επιβίωσή τους οι αγρότες δεν πρέπει να στηρίξουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και με τη στήριξή τους στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ τους βγάζουν στα μπλόκα! «Να εκφραστεί η στήριξη στο ΚΚΕ που ήταν μπροστά στους αγώνες όπως των αγροτών που έφεραν κάποια αποτελέσματα», είπε ο Ρίζος Μαρούδας.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν έχει την αυταπάτη πως θα αλλάξει η ΕΕ διότι είναι φτιαγμένη για τους ομίλους και όχι για τους λαούς. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η εκλογή περισσότερων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην αποκάλυψη των εχθρικών αποφάσεων στις Βρυξέλλες, που στη συνέχεια γίνονται νόμοι και πολιτικές στα κράτη-μέλη.

Επισήμανε ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι οι θέσεις των κομμάτων και όχι τα celebrity ονόματα στα ψηφοδέλτια που δεν μπορούν να κρύψουν ότι τουλάχιστον κατά 70% ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν υπέρ των αποφάσεων της ΕΕ για τη στήριξη των ομίλων, της εμπλοκής στον πόλεμο στην Ουκρανία και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

«Η δυσαρέσκεια και η αγωνία του κόσμου να εκφραστεί με καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής με ψήφο στο ΚΚΕ και όχι με ανώδυνες επιλογές για το σύστημα όπως το κόμμα του Βελόπουλου που στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της  ΚΑΠ», σημείωσε.

Ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε ακόμα ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι και η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης διότι τα αναγκαία έργα και υποδομές τα αντιμετωπίζουν με τη λογική κόστους – οφέλους και δεν δίνουν χρήματα για την προστασία του λαού και επειδή αυτά τα έργα δεν αποδίδουν κέρδη και επειδή ξοδεύουν τεράστια ποσά για συμμετοχή σε πολέμους όπως με την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.