Self tests: «Πρεμιέρα» με προβλήματα – Η πλατφόρμα δίνει και… σε δασκάλους

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη (8/4), η διανομή των self tests κορονοϊού για τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς. Η παραλαβή των δωρεάν self tests ξεκίνησε από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από αύριο, Παρασκευή (9/4), θα μπορεί να γίνεται από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Σε πρώτη φάση οι μαθητές του Λυκείου και οι καθηγητές μπορούν να πάρουν ένα δωρεάν self tests κορονοϊού που δικαιούνται ανά εβδομάδα, ενώ από τη Δευτέρα θα μπορούν να λάβουν και το δεύτερο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr η πρώτη μέρα διάθεσης των tests κυλά με μικροπροβλήματα στην πλατφόρμα και η ζήτηση στα φαρμακεία είναι μεγάλη.

«Η πλατφόρμα έχει ανοίξει. Από το πρωί έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Μας πετάει έξω π.χ. σε καθηγητές που είναι σε ιδιωτικά σχολεία, μας βγάζει να δώσουμε σε δασκάλους που είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» λέει στο newsit.gr η φαρμακοποιός Μαρία Παπαδάκη.

Η διαδικασία για τους μαθητές, όπως είπε στο newsit.gr η κ. Παπαδάκη, δεν παρουσιάζει προβλήματα και η ζήτηση για τα self tests κορονοϊού είναι μεγάλη. «Κοντεύουν σχεδόν να μας τελειώσουν» λέει χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ, newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.