Σφοδρές αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σάλο έχει προκαλέσει το ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε η νεολαίο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου της.

Η νεολαία της Κουμουνδούρου επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της, καλώντας τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες); «Συμμετέχετε σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, τραπεζικά καταστήματα);».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας».

ΝΔ: Να παρέμβει ο Τσίπρας

Το ερωτηματολόγιο προκαλέσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» αναφέρει η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

«Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις.

» Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό» αναφέρει η ΝΔ.

Απαντώντας στη «λασπολογία» όπως λέει της ΝΔ η νεολαία της Κουμουνδούρου σημειώνει: «Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική. Ούτε η ΝΔ δεν καταλαβαίνει από ό,τι φαίνεται από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο».

Κατηγορεί επίσης τη ΝΔ για ψέμα, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. «Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικά από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα των Καλαμπόκα και των ρέιντζερς. Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους» τονίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Πινκ-πονκ ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ-νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε ότι ο ‘ακτιβισμός της κλοπής’ είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση: «Μόνο θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που αφορά το ερωτηματολόγιο της οργάνωσής μας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της, το οποίο δεν απευθύνεται στους συνέδρους και στα μέλη της Νεολαίας, αλλά ευρύτερα […] Ο χαρακτηρισμός “ακτιβισμός της κλοπής” προφανώς και επιστρέφεται πίσω σε αυτούς που ακόμη και σήμερα βάζουν πλάτη στο κόμμα που κατέκλεψε τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα…Σύνηθες φαινόμενο».

«Είναι σαφές», υπογραμμίζει, «ότι οι θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στα κείμενα του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας. Προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών».

Το ΠΑΣΟΚ με δεύτερη ανακοίνωσή του ανταπαντά: «Δεν είναι περίεργο που η νεολαία του κόμματος που πρωτοστάτησε σε γιαουρτώματα, προπηλακισμούς, μούντζες στις πλατείες, ξεχνά να ρωτήσει για τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, τις προτροπές σε λιντσαρίσματα, το μνημόνιο που ψήφισαν, την ελαστική απασχόληση που γιγαντώνεται, τα πτυχία που απαξιώνονται, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου που πνιγεί το μέλλον της νέας γενιάς, τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών που στοιβάζονται στα νησιά από την κυβέρνηση τους, τα ψέματα τόσων βουλευτών και στελεχών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.