«Σήμερα είναι η ντροπή της ελληνικής δικαιοσύνης»

«Σήμερα είναι η ντροπή της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ας τους αθώωναν όλους. Δεν έχει κανένα νόημα η απόφαση που έβγαλαν από την στιγμή που από το κάδρο των κατηγορουμένων λείπουν βασικά πρόσωπα» λέει στο newsit.gr η συγγραφέας, Μαρίνα Καρύδα, για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Η συγγραφέας, η οποία βίωσε τον εφιάλτη της καταστροφής πριν από έξι χρόνια, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι ήδη είχαν χαμηλές προσδοκίες και επισημαίνει ότι «εκ των πραγμάτων δεν περιμέναμε πολλά πράγματα, από την στιγμή που από το κάδρο των κατηγορουμένων λείπουν βασικά πρόσωπα. Λείπουν υπουργοί που ήταν μέσα στο κέντρο Επιχειρήσεων εκείνη την ώρα, λείπει η Αστυνομία και το Λιμενικό που δεν έκαναν καμία παρέμβαση».

Και συμπληρώνει «δηλαδή η μάνα της οποίας το παιδί πνίγηκε ή ο συγγενής του οποίου ο άνθρωπός του εξετράπη από την Αστυνομία και κάηκε, ενώ δεν ήταν μέσα στη φωτιά, ποια δικαιοσύνη να περιμένει ακόμα και σήμερα αφού στο κατηγορητήριο δεν είναι αυτοί που φταίνε;».

Όπως σημείωσε η γυναίκα που έζησε από κοντά την καταστροφής στο Μάτι με την εκατόμβη νεκρών, «εδώ που φτάσαμε, οδηγηθήκαμε σε μία παρωδία και η σημερινή απόφαση είναι ντροπή».

Πάντως παρά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, στην ερώτηση του newsit.gr αν οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσω των νόμιμων διαδικασιών, η κ. Καρύδα απάντησε ότι «θα γίνουν όλα».

Μετά από ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχα για την πυρκαγιά στο Μάτι μόνο πέντε τότε κορυφαία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: τον Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, τον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, τον Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής. Ένοχος κρίθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, τότε υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και ο κάτοικος Πεντέλης, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.