Σήμερα οι αποφάσεις για γυμνάσια και λύκεια

Αρκετά έτοιμοι φαίνεται πως είμαστε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήματα της χαλάρωσης των περιορισμών.

Έχοντας πάντα στο νου πως δεν γίνεται να ανοίξει μία δραστηριότητα χωρίς να διατρέχεται επιδημιολογικό ρίσκο, σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συζητάει για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εισήγηση των ειδικών θα παρουσιαστούν στον πρωθυπουργό και το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσεις τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει αναβολή στο άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη μιλώντας στη Βουλή.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δίνοντας την αίσθηση του επείγοντος που ενέχει η απόφαση για το άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων που αποτελούσε εξ’ αρχής πρόθεση της κυβέρνησης.

«Προχωράμε με μικρά βήματα σε μια μερική κανονικότητα», σημείωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις.

Έτσι, και ενώ εντείνεται η αγωνία για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς αλλά και την εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών παραλλαγών του ιού, οι επιστήμονες αποφασίζουν σήμερα για το άνοιγμα των σχολείων, με πιθανή ημερομηνία να τοποθετείται την 1η Φεβρουαρίου.

Πιθανή θεωρείται επίσης η απελευθέρωση τριών ακόμα δραστηριοτήτων που έχουν παγώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να επιτραπούν το ψάρεμα και το κυνήγι εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για επανέναρξη της λειτουργίας των πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Να σημειωθεί ότι η άρση των μέτρων για το κυνήγι και το ψάρεμα αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να ζητούν την επαναφορά τους.

Την ίδια ώρα, για αργότερα τοποθετείται η απόφαση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που αποτελούν βασική προϋπόθεση ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα που όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης είναι ανάμεσα στις επόμενες δραστηριότητες που αναμένεται να απελευθερωθούν.

Ακόμα πιο μετά τοποθετείται τέλος η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης που προβλέπεται να επαναλειτουργήσει, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, στο τέλος του Φεβρουαρίου. «Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν, όταν ανοίξουν, να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Άδωνις Γεωργιάδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.