Σημίτης: Ανοιχτές διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά

Άρθρο-παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού

«Αναγκαίο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κλίματος» χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης την εκλογή προέδρου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο πρώην πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα παρεμβαίνει στις εξελίξεις και τονίζει την αναγκαιότητα στήριξης του κεντρώου χώρου. Οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις και η πόλωση δεν οδηγούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη και μόνο μέσα από την ύπαρξη σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων οι χώρες της Ευρώπης αντιμετώπισαν τα αδιέξοδα και προχώρησαν μπροστά.

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη υπάρχει πάντα ο κίνδυνο τα κόμματα που προκύπτουν από τη συνεργασία διάφορων ανταγωνιζόμενων ομάδων να εγκλωβιστούν στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς οι οποίοι θα θελήσουν να επηρεάσουν τις εξελίξεις.

«Τη δυναμική της αλλαγής πρέπει να ενισχύσουν πρόσωπα ικανά, με γνώσεις της κοινωνικής πραγματικότητας, με θέληση να δημιουργήσουν κάτι νέο» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός όσον αφορά στον αρχηγό του κόμματος και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα θα πρέπει να κινητοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό πολιτών τόσο κατά την εκλογή του προέδρου όσο και κατά τη συγκρότηση της οργάνωσης, να δημιουργήσει ρεύμα. Χρειάζονται γι’ αυτό διαδικασίες ανοιχτές, εύκολα προσβάσιμες που θα διαψεύδουν την όποια εντύπωση, ότι πρόκειται και πάλι για επιφανειακή προσπάθεια αναμόρφωσης».

Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε ακόμα και στον στόχους που πρέπει να θέσει η παράταξη τονίζοντας την ειλικρίνεια που πρέπει να έχουν οι όποιες παρεμβάσεις προτείνει. Τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και μόνο αν απεμπλακεί το πολιτικό σκηνικό από τις πελατειακές σχέσεις μπορεί να ορθοποδήσει η χώρα.

«Μόνο με σαφής κατευθύνσεις, προτεραιότητες και επεξηγήσεις» μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλος από την αποτελεσματική υπέρβαση της υφέρπουσας πάντα ύφεσης, της δυσπιστίας και της αβεβαιότητας «ώστε να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη και βελίτωση των συνθηκών ζωής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.