Σοκάρει υπόθεση απαγωγής: Σε αυτό το λαγούμι φύλαγαν και βασάνιζαν τον 26χρονο

Μια απίστευτη υπόθεση απαγωγής στη Σίφνο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την αστυνομία, καθώς δύο άνδρες απήγαγαν 26χρονο Πακιστανό και απαιτούσαν ως λύτρα 4.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Οι δυο δράστες αλλοδαποί ηλικίας 42 και 23 ετών έχουν συλληφθεί, ενώ αναζητείται άλλος ένας συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης , επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πλαστογραφίας και παράνομης διαμονής.

Όπως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι απήγαγαν 26χρονο ομοεθνή τους μέσα από την κατοικία του και στη συνέχεια τηλεφώνησαν σε συγγενικό του πρόσωπο στο Πακιστάν, απαιτώντας ως λύτρα, για την απελευθέρωση του, την καταβολή -4.000- ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα και άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή διαδικασία αστυνομικών αναζητήσεων, με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου.

Από την ενδελεχή συλλογή, αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση των ερευνητικών δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, οι δράστες βιαιοπραγούσαν και κρατούσαν δέσμιο τον 26χρονο σε δυσπρόσιτο ορεινό σημείο του νησιού.

Για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν οι δυο συλληφθέντες δράστες.

Παράλληλα απελευθερώθηκε ο 23χρονος αλλοδαπός και συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Σίφνου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη.

Επίσης κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και μέσα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.