Σοβαρό επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο που κατήγγειλε επαναπροωθήσεις προσφύγων

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με Ολλανδή δημοσιογράφο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου Μητσοτάκη-Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός ελέγχου και με επίδειξη αυταρχισμού ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απορρίψει τις κατηγορίες για τις οποίες βοούν όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι καταγγελίες έρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση και τις οποίες έθιξε στην ερώτησή της η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, για δεκαετίες ανταποκρίτρια στην Ελλάδα για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πήρε το λόγο και απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό με πολύ σκληρά λόγια με αφορμή τις παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και ότι δεν είναι ειλικρινής. Επίσης τον κατηγόρησε ότι προσβάλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου, καθώς η κυβέρνηση επιδίδεται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βάρβαρες επαναπροωθήσεις.

Ρώτησε, ακόμη, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε τι κυρώσεις πιστεύει ότι θα έπρεπε να επιβληθούν στην Ελλάδα, αλλά και τη χώρα του για την κατάσταση αυτή.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός έδειξε αρχικά σαστισμένος, ωστόσο ανέβασε τους τόνους και σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού κατηγόρησε τη δημοσιογράφο ότι προσβάλει τον ίδιο και τη χώρα με τα λόγια της αυτά. Ακόμη και στην αναφορά της πως έχει βρεθεί στη Σάμο ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τη διαψεύσει χωρίς καν να γνωρίζει την πορεία της Μπέγκελ και τα ρεπορτάζ που έχει πραγματοποιήσει στη χώρα μας.

Επιμένοντας, μάλιστα, στην πάγια τακτική Μηταράκη, πέταξε το μπαλάκι στην Τουρκία περί εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, την ώρα που στην απάντησή του έφτασε στο σημείο να κάνει το ίδιο λέγοντας «γιατί κατηγορείτε εμάς και όχι την Τουρκία;».

Δείτε το περιστατικό από το 22ο λεπτό

Πηγή: efsyn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.