Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στο ωράριο

Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ από σήμερα, εξαιτίας του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. «Με το νέο ωράριο που είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί, τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20:00, τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα κλείσει η συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά. «Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Σταμπουλίδης, υπενθύμισε ότι η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται με sms στο 13033, με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο – βεβαίωση μετακίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις τέθηκε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις». Επιπλέον, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.