Σπυράκη: Βιώνουμε το πιο «μαϊμού» διαζύγιο

Για «μαϊμού» διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας πως αν όντως ο Πάνος Καμμένος δεν ήθελε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών να υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. τον Ιούνιο.

«Βιώνουμε το πιο στημένο, το πιο μαϊμού, το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ -και κινηματογραφικά, όχι μόνο πολιτικά- και αυτό γιατί; Γιατί ο κ. Καμμένος κρατά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ώστε να έχει ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλα τα προνόμια. Και ο κ. Τσίπρας σε συμφωνία με τον κ. Καμμένο διατηρεί την πλειοψηφία, έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, και η ψήφος εμπιστοσύνης ταυτίζεται με τη δυνατότητά του να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε η κ. Σπυράκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως σημείωσε η κ. Σπυράκη, τώρα ο κ. Καμμένος έχει μια ευκαιρία να πει στους βουλευτές του να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση, αλλά «ούτε τώρα το κάνει. «Η μια πράξη ταυτίζεται με την άλλη. Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση, αφού μάλιστα αυτή η ψηφοφορία προηγείται, δεν θα μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών» παρατήρησε εκτιμώντας πάντως πως «την ψήφο εμπιστοσύνης θα την πάρει από τους δανεικούς βουλευτές, από τους πρόθυμους βουλευτές και η υπόθεση θα τελειώσει εδώ».

«Δεν θα μοιραστώ τη δυστυχία του κ. Καμμένου που αποχωρίζεται το ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιεί κατά το δοκούν για να κάνει διάφορες προσωπικές και άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού. Θα μιλήσω για την πολιτική. Η πολιτική, λοιπόν, λέει ότι ο κ. Καμμένος συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα να γίνουν και τα δυο. Και ο κ. Καμμένος να παραμείνει αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έτσι να έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια που αντιστοιχούν σε αυτόν, και ο κ. Τσίπρας να έχει ψήφο εμπιστοσύνης που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει τις Πρέσπες» πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Έκανε επίσης λόγο για «δανεισμό» δύο βουλευτών από τον κ. Καμμένο στον κ. Τσίπρα. «Ούτε ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγράφεται, ούτε ο κ. Ζουράρις διαγράφεται. Και δεν διαγράφονται γιατί είναι μέρος της συμφωνίας. Για να μπορεί να έχει ο κ. Τσίπρας 151, το βράδυ της Τετάρτης» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «όλο αυτό το θέατρο προφανώς υποτιμά τους πολίτες και δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για τη δυνατότητα των πολιτικών να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους, ειδικά όταν υπάρχουν πολιτικοί και βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.