Στ. Κούλογλου: Ο Μακρόν θα ακολουθήσει την πολιτική Βερολίνου

Την εκτίμηση ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτή του Βερολίνου εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως είπε, «η Γαλλία μπαίνει σε μια μεγάλη πολιτική κρίση, διότι ο Μακρόν είναι μετεωρίτης στην πραγματικότητα. Άνθρωπος των τραπεζών είναι».

«Η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι μια πολιτική διάλυσης του κοινωνικού κράτους, το οποίο στη Γαλλία έχει πολύ γερές και βαθιές ρίζες. Γιατί και ο Μακρόν θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτή που ακολουθεί το Βερολίνο, λίγο-πολύ την ίδια πολιτική. Και από την άλλη μεριά, με την πολιτική κρίση της Γαλλίας δυναμώνει τον άλλο πόλο του πρώην άξονα του γαλλογερμανικού, δηλαδή τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Κούλογλου παρατήρησε ότι αποτελεί ανακούφιση η νίκη Μακρόν στον α’ γύρο. «Η δημοκρατική Ευρώπη», πρόσθεσε, «είναι ανακουφισμένη γιατί η Μαρίν Λεπέν μάλλον δεν εκλέγεται, κατά πάσα πιθανότητα. Και επίσης και γιατί το ποσοστό της είναι χαμηλό, σχετικά χαμηλό, σε σχέση με αυτό που περίμενε η ίδια και το στρατόπεδό της».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, «και μόνο το γεγονός ότι η Ακροδεξιά ξεπερνάει το 20% και μπαίνει στο δεύτερο γύρο είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, κανονικά θα έπρεπε να ανησυχήσει και τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.