Στ. Πέτσας: Μόνο θετικά μέτρα στο νέο ασφαλιστικό

Τη διαβεβαίωση ότι το νέο ασφαλιστικό το οποίο κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχει μόνο θετικά μέτρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι και να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ και ότι τα θετικά μέτρα δεν θα αφορούν μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους οι οποίοι πλέον θα μπορούν να προσδοκούν μια αξιοπρεπή σύνταξη μέσω των εισφορών τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχει δρομολογηθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού και ότι διαδικασίες θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί μέσα στο 2020, ανέφερε, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στο επίπεδο των 700 ευρώ μέσα σε μια τριετία.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και τη μη πρόσκληση της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στη συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όσο και στις επιστολές του προς άλλους ηγέτες και αξιωματούχους της Ε.Ε., κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή και θα κάνει ό,τι πρέπει για να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Επανέλαβε ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε η Άγκυρα με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης είναι άκυρες και κατόπιν όλων των παραπάνω, όπως είπε, «οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες και γνωστές στους πάντες».

Εκτίμησε παράλληλα ότι η μη συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου, σχετίζεται και με το γεγονός ότι η οικοδέσποινα χώρα Γερμανία δεν ήθελε να ανοίξει το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων στην τρέχουσα συγκυρία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε στην περίπτωση που ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ υπερισχύσει ή μπει στην πολιτική εξίσωση της επόμενης ημέρας στη Λιβύη, θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την Άγκυρα και θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζητήσεων για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει το 2010.

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις της Άγκυρας και τις απειλές ότι θα στείλει γεωτρύπανο νότια της Κρήτης, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν δεχθούμε καμιά παραβίαση». Το γεγονός ότι ο Ερντογάν είναι προκλητικός δεν σημαίνει ότι είναι και ισχυρός, πρόσθεσε.

Για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι η επιλογή έχει πολλούς συμβολισμούς και σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Αναφορικά με το αν υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας μέσα από τη Ν.Δ. και σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν θα δώσει το «παρών» στη ψηφοφορία, απάντησε ότι ο κ. Σαμαράς είχε ενημερώσει για το ταξίδι του πριν από την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου και μάλιστα σε συνέντευξή του δήλωσε πως αν δεν απουσίαζε θα ψήφιζε την πρόταση της Ν.Δ., γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ξεκάθαρος στο ότι συμφωνεί με την πρόταση Μητσοτάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.