Στα «πλακίδια των Ιωαννίνων» οι έρευνες για το θρίλερ της Πάτρας

Η αποστολή, τα επόμενα 24ωρα, από πανεπιστημιακό ιστοπαθολογικό εργαστήριο των Ιωαννίνων στους ιατροδικαστές της Αθήνας Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα των «πλακιδίων» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ιριδας που πέθανε, υπό άγνωστες συνθήκες, στις 21 Μαρτίου 2021 στην οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια βήματα για την πλήρη διαλεύκανση της δραματικής υπόθεσης με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της ήδη προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η ορθότητα της γνωμάτευσης
Η νέα εξέταση αυτών των ιστών από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, από «μηδενική βάση», θα αναδείξει την ορθότητα ή μη της πιο κρίσιμης γνωμάτευσης (ότι δηλαδή το άτυχο μωρό έπασχε από ανυπαρξία των φυσικών «βηματοδοτών» της καρδιάς του) στο επονομαζόμενο θρίλερ της Πάτρας.

Ενα πόρισμα που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο και το οποίο ουσιαστικά εξαΰλωσε τότε τις υπόνοιες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται από γιατρούς, ΕΛ.ΑΣ. και άλλους ιατροδικαστές ότι οι θάνατοι και τα περίεργα προβλήματα υγείας που πάθαιναν τα τρία παιδιά είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, εγκληματικών ενεργειών.

Και έτσι σταμάτησε, βάσει της συγκεκριμένης γνωμάτευσης, να ερευνάται το ενδεχόμενο ύποπτων παρεμβάσεων και άρχισε να εξετάζεται ενδελεχώς κάποιο «κληρονομικής φύσης» γενετικό πρόβλημα που αποδείχθηκε όμως ανύπαρκτο ύστερα από την εξέταση 1.000 σχετικών γονιδίων.

Ίσως κόστισε τη ζωή της Τζωρτζίνας
Σε μια καθυστέρηση και μια στροφή του ενδιαφέροντος τότε της έρευνας που ίσως ήταν αυτή που κόστισε τη ζωή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Με τον θάνατό της να αποδίδεται σε χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης από τη μητέρα των κοριτσιών.

Αυτό το μοιραίο συμβάν, όπως λένε ερευνητές της υπόθεσης, «θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της αδελφής της Ιριδας ήταν διαφορετικό».

Ιατροδικαστές αλλά και γιατροί ιδιαίτερα έμπειροι σε θέματα προβλημάτων στους φυσικούς βηματοδότες της καρδιάς, μιλούν για «προφανώς λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Με την ιστοπαθολόγο από τα Ιωάννινα που εξέδωσε το σχετικό πόρισμα να επιμένει ότι η γνωμάτευσή της είναι απολύτως ορθή και έχει επανεξετάσει κατ’ επανάληψη όλους τους ιστούς και επιβεβαιώνει την ανυπαρξία των «βηματοδοτών» της καρδιάς… Αλλοι ιστοπαθολόγοι ωστόσο πιθανολογούν ότι «ίσως υπήρξαν προβληματικές τομές στην καρδιά που δημιούργησαν την ψευδαίσθηση για απουσία αυτών των τμημάτων της».

Οι «ασφυκτικές κηλίδες»
Οι ιατροδικαστές που ερευνούν εκ νέου τις συνθήκες θανάτου της Ιριδας ή έχουν πληροφορηθεί τα σχετικά πορίσματα του 2021 φαίνεται να έχουν ορισμένες σαφείς ενδείξεις από «ασφυκτικές κηλίδες» που βρέθηκαν σε όργανά της, από την επονομαζόμενη «συμφόρηση οργάνων», από το πνευμονικό οίδημα που παρουσίασε και από σημάδια που είχε στη ρινική και στοματική κοιλότητα ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία με «πανάκι» ή με τα χέρια της δράστιδος.

Σημειώνεται ότι εκείνο το ξημέρωμα, τον Μάρτιο του 2021, στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή η Ιριδα, βρισκόταν η μητέρα της και η αδελφή της Δήμητρα.

Ομως άλλοι ιατροδικαστές επισημαίνουν ότι μία τέτοια γνωμάτευση, χωρίς την ενδελεχή εξέταση των πλακιδίων από τα Ιωάννινα και την απόρριψη ή μη της γνωμάτευσης για την «αγενεσία ή την υποπλασία φλεβοκόμβου και κολποκοιλιακού κόμβου», θα ήταν αμφισβητούμενη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.