Σταδική άρση του lockdown -Πρώτα τα Γυμνάσια-Λύκεια, μετά η εστίαση, οι ημερομηνίες που εξετάζονται

Με τη χώρα να βρίσκεται 2,5 μήνες σε lockdown, οι επόμενες κινήσεις για σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα είναι στο τραπέζι.

Ολα θα κριθούν από τα δεδομένα των επόμενων ημερών. Τα Δημοτικά άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα και τα καταστήματα μαζί με κομμωτήρια κλπ. λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Οι επόμενες κινήσεις για μεγάλα ανοίγματα στις κοινωνικές δραστηριότητες θα κριθούν αφού οι επιδημιολόγοι έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των δύο επόμενων εβδομάδων.

Ποια είναι τα επόμενα μεγάλα ανοίγματα;
Το ενδιαφέρον όλων, τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών στρέφεται στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης και στην εστίαση.
Οπως όλα δείχνουν η απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί αφού οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα δύο εβδομάδων. Το πιθανότερο είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ανοίξουν από 1η Φεβρουαρίου.

Η εστίαση θα ακολουθήσει, λογικά σε επόμενη ημερομηνία μέσα στο Φεβρουάριο. Σε ότι αφορά στην εστίαση συζητείται έντονα να ανοίξουν αρχικά μόνο οι εξωτερικοί χώροι, ενώ δεν συζητείται προς το παρόν άνοιγμα των μπαρ.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες
Στο τραπέζι έχει τεθεί και το άνοιγμα των χιονοδρομικών, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Τα χιονοδρομικά είναι πιθανό να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Οπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ του χθες το iefimerida.gr, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις για το άνοιγμα των χιονοδρομικών να συνδυαστούν με μερική άρση του περιορισμού για μετακινήσεις από νομό σε νομό. Συγκεκριμένα, συζητείται να μπορούν να διασχίζουν τα… σύνορα των νομών όσοι έχουν αποδεικτικό κράτησης σε καταλύματα σε περιοχές με χιονοδρομικά ή ακόμη και κράτηση για ενοικίαση εξοπλισμού, όπου είναι δυνατό. Το θέμα των χιονοδρομικών αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι και να δοθεί το πράσινο φως για τα χιονοδρομικά, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν και τα σαλέ. Θα ανοίξουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μόνο οι αθλητικές δραστηριότητες.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί πράσινο φως για το ψάρεμα και το κυνήγι, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το θέμα του ανοίγματος των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.