Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι Αριστερός

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης (28/9) ο Στέφανος Κασσελάκης, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη του στις εκλογές του κόμματος.

«Μεγάλη ανεπάρκεια του κράτους και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Star.

Είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς.

«Ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».Σε ερώτηση για το αν θα είναι πρόβλημα που δε θα μπει στη βουλή, ο ίδιος είπε:

«Δεν είναι πρόβλημα. Θα ήταν σα να λέμε ότι οι μόνοι που μπορούν να είναι ηγέτες μιας παράταξης είναι μόνο όσοι είναι στη βουλή…».

«Εγώ θα είμαι με τον κόσμο και θα φέρουμε τη δική μας κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στον κόσμο» συμπλήρωσε.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προτείνουμε λύσεις… Δε θα περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Από τώρα θα χτίζουμε με τις κοινωνία τις μεταρρυθμίσεις».

«Ήμουν ο μόνος που είχα θέσεις»
Σε ερώτηση αν νιώθει αριστερός, απάντησε: «Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αναρωτήθηκα γιατί παιδιά δεν έχουν δει αυτό το νησί. Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και πολιτική, με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο».

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους με νέες νοοτροπίες» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση για το αν θέλει νέο «αίμα» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είπε ότι τόλμησε την υποψηφιότητά του, γιατί του το ζητούσε ο κόσμος. «Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου προέκυψε η υποψηφιότητά μου» είπε, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξει με ξένα πανεπιστήμια. Έχω πάει κι εγώ. Μπορούμε να το κάνουμε…»

«Είναι πολλοί λόγοι που ένα κόμμα έχασε την μισή του δύναμη. Εγώ δεν πιστεύω στην απλή αναλογική… Η παράταξη δεν πρέπει μόνο να είναι ενωμένη αλλά να μεγεθυνθεί… Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Θέλω ο νέος κόσμος να γίνουν μέλη που θα συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής» είπε.

«Θα σεβαστώ το καταστατικό… Τα μήλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν. Να μην είναι μια διαδικασία από τη βουλή και τους φορείς που καθορίζει την πολιτική του κόμματος… Τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Προβλήματα που τα μαθαίνουμε από την κοινωνία όχι να παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις. Αυτό είναι αλαζονεία».

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτέθηκαν
«Σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση. Έχω ζητήσει 2 φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα» είπε ο κύριος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε:

«Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο… Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιόκτητης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».

Για την οικονομία
Μιλώντας για την ακρίβεια, πρότεινε μείωση ΦΠΑ και ειδικό φόρο στα καύσιμα. Στον Έβρο πάνε απέναντι στην Τουρκία για τα ψώνια και τα καύσιμά τους. «Να τα δοκιμάσουμε πιλοτικά για να δούμε αν θα πετύχει».

«Λέμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Η επενδυτική βαθμίδα έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη».

«Έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα» είπε και σε ερώτηση για το τι θα έκανε ο ίδιος, μίλησε για το κοινωνικό κράτος.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.