Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 39χρονου και 35χρονης που κατηγορούνται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 39χρονου και μίας 35χρονης που κατηγορούνται για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο στην Ελευσίνα μετά από απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένου. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Σε περιπτώσεις όπου τα θύματα τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή λόγω του περιορισμένου χρόνου δράσης που διέθεταν, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.