Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για την υπόθεση της Folli Follie – Κατ΄οίκον περιορισμό για Δημήτρη και Καίτη λόγω ηλικίας

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Την ίδια τύχη είχε και ο συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου, Ιωάννης Μπεγιέτης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, είναι φυγόδικος και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε λόγω ηλικίας οιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 17 και 11 έτη αντίστοιχα χωρίς ανασταλτικό στην έφεση να εκτίσουν την ποινή στην κατοικία τους.

Επίσης, η συνεργάτης των κατηγορουμένων, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών , μετά την απόφαση του δικαστηρίου να της χορηγήσει, αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσιας δέκα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφαση για την ποινική μεταχείριση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιοποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος,τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.