Στην Ολομέλεια η κόντρα για την ταυτότητα φύλου

Κρίσιμο τεστ για τις κομματικές ισορροπίες

Κρίσιμο τεστ για τις κομματικές ισορροπίες θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η διήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου.
Το νομοσχέδιο εισέρχεται στις 12:00 στην Ολομέλεια και ενώ έχει προηγηθεί η υπερψήφισή του, με ευρεία διακομματική συναίνεση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ωστόσο, έκτοτε μεσολάβησε η οξύτατη αντίδραση της Εκκλησίας, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε αλλαγή στάσης μερίδας βουλευτών.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο επί της αρχής υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ ως σύνολο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να το υπερψηφίσουν στην Ολομέλεια, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν προαναγγείλει καταψήφιση σειράς άρθρων του, με αιχμή εκείνο που προβλέπει την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών.
Για το συγκεκριμένο άρθρο φαίνεται πως έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτόν τον λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα προβεί σε «μασάζ» βουλευτών, πριν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις.
Η στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αποσαφηνιστεί στη διάρκεια της συζήτησης, καθώς κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου, λόγω αντιδράσεων παραδοσιακά συντηρητικών βουλευτών της.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ανιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι θα κατατεθεί τροπολογία για τη δυνατότητα αλλαγής φύλου, αλλά για άτομα άνω των 18 ετών. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να βάλουμε τους διεμφυλικούς στο περιθώριο», είπε, ωστόσο πρόσθεσε ότι το ν/σ «έχει πάρα πολλές ακρότητες και υπερβολές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.