Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στραμμένα τα βλέμματα της ΝΔ – Θα απαντήσει για τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις;

Στην ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα, στην εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματός «Αντώνης Σαμαράς», είναι στραμμένα τα βλέμματα της «γαλάζιας» παράταξης, και όχι μόνο, και στο εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις παρακολουθήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου σύμφωνα με δημοσιεύματα περιλαμβάνεται στις λίστες των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο παρακολουθήσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα, και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι “στοιχηματίζουν” ότι στη σημερινή παρέμβαση του θα δώσει τη δική του απάντηση.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τηρούν πάντως σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο της ομιλίας του, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός επεξεργαζόταν ως και χθες αργά το απόγευμα.

«Αγωνία» για την παρέμβασή του
Στον απόηχο και της πρόσφατης συνάντησης του με τον επίσης πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, «γαλάζια» στελέχη δεν έκρυβαν ότι περιμένουν με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλέφωνο στο γραφείο του χτυπούσε ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες. Στην άλλη άκρη βρισκόταν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη. Και όχι μόνο για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στη σημερινή εκδήλωση.

Στην τελευταία του παρέμβαση στο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Μάιο, ο πρώην Πρωθυπουργός είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοκάκη για τη διαχείριση μίας σειράς θεμάτων (οικονομία, εθνικά κ.α.).

Αυτή τη φορά, με φόντο και την υπόθεση των υποκλοπών αλλά και το κλίμα πόλωσης και τοξικότητας που δημιουργεί η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι έκδηλη η αγωνία στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, για το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Σαμαρά.

Παρόν στην εκδήλωση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο ακροατήριο αναμένεται να βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός, καθώς, όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδεχτεί την πρόσκληση και θα δώσει το παρόν.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο, από τα Ανώγεια, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «κάθαρση και άπλετο φως» στην υπόθεση των υποκλοπών.

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής έχουν συχνή επικοινωνία, ενώ και τον Σεπτέμβρη είχαν δειπνήσει μαζί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη ΔΕΘ.

Όραμα που γίνεται πραγματικότητα
Το Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς» αποτελεί ένα όραμα του πρώην Πρωθυπουργού και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι “η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων”.

Το ίδρυμα θα καταγράψει, θα ψηφιοποιήσει και θα αξιοποιήσει το προσωπικό του αρχείο, ενώ προβλέπεται και η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το σχετικό Φ.Ε.Κ. στους στόχους του Ιδρύματος είναι ακόμη “η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών”, ενώ, όπως σημειώνεται, “το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας”.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αποτύπωση ορόσημων στην πολιτική πορεία του κ. Σαμαρά. Από τη στάση του στο Μακεδονικό ζήτημα, την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα, τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2009 ως και τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.