Στις Βρυξέλλες το νέο ραντεβού Κοτζιά-Ντιμιτρόφ για το ονοματολογικό

Ολοκληρώθηκε ο β’ γύρος διαβουλεύσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των διαβουλεύσεων ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, τόνισε πως οι συζητήσεις εντατικοποιούνται.

«Οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ο διάλογος των δύο υπουργών θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον Μάθιου Νίμιτς «η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση».

Μιλώντας την Τετάρτη σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς είχε επισημάνει την ανάγκη να επιδείξει πραγματισμό η πλευρά της ΠΓΔΜ.

Εξάλλου, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζαεφ δήλωσε πως «είμαστε κοντά στη λύση», τονίζοντας ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα της χώρας».

Εντός της ημέρας ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.