Στο ΦΕΚ το νέο κανονιστικό πλαίσιο των παιδικών σταθμών

Το νέο, σύγχρονο κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου, για τη λειτουργία των δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής.

Σημειώνεται πως η έκδοση του νέου Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών κρίθηκε απαραίτητη ενόψει του διαφορετικού τοπίου που διαμορφώθηκε στους δήμους, μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω δομές να λειτουργούν σήμερα είτε από δημοτικό ν.π.δ.δ., είτε από δημοτική κοινωφελή επιχείρηση, είτε στο πλαίσιο αντίστοιχης υπηρεσίας των δήμων. Έτσι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θεωρήθηκε επιβεβλημένη η ανάγκη οι υπηρεσίες αυτές να υλοποιούνται απ’ όλους τους ανωτέρω φορείς ομοιόμορφα και με βάση ένα εκσυγχρονισμένο και απολύτως στοχευμένο θεσμικό πλαίσιο. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο φέρνει βασικές ρυθμίσεις και αλλαγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.