Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τα εκρηκτικά από το πλοίο «ANDROMEDA»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει τις πρωινές ώρες της Πέμπτης το φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ», που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «ANDROMEDA» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το φορτίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια σε κάποια αποθήκη του στρατού.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το «ANDROMEDA» που έχει κατασχεθεί θα μετέφερε τα εκρηκτικά στη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Οι οκτώ ναυτικοί του πλοίου έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «ANDROMEDA», προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.