Στο «μικροσκόπιο» οι χειρισμοί Πυροσβεστικής και Λιμενικού για τη φωτιά στην Ύδρα

Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ μπαίνουν οι χειρισμοί Πυροσβεστικής και Λιμενικού για τη φωτιά που προκλήθηκε από τα βεγγαλικά σε δύσβατο σημείο της Ύδρας.

Έρευνα για τους χειρισμούς της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στην Ύδρα διέταξε η εισαγγελία Πειραιά.

Την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, με τα στελέχη της να καλούνται να διερευνήσουν αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα δύο παραπάνω σώματα ήταν και οι ενδεδειγμένες.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης (27.06.24) προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ ελεύθερα με χρηματική εγγύηση αφέθηκαν τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος του σκάφους.

Μετά τις απολογίες και των 13 συλληφθέντων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 3 το πρωί ενώπιον του ανακριτή Πειραιά, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του καπετάνιου της θαλαμηγού και του υποπλοιάρχου.

Την ίδια ώρα, στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20.000 ευρώ.

Επίσης, τους απαγορεύτηκε η έξοδός από τη χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνεται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος επανέλαβε ότι δεν εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, πως ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, προσπαθώντας να βοηθήσει, και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.