«Στο Βόλο, μπήκε μέσα στο μαγαζί ο σωσίας του Neil Young. Ή ο ίδιος ο Neil Young»

Μετά από δύο σεζόν στην Αθήνα και μια πανελλήνια περιοδεία που μέτρησε πάνω από 35 πόλεις, ο Πάρις Ρούπος κλείνει τον κύκλο της 2ης σόλο του παράστασης, με τη μεγάλη βιντεοσκόπησή της, στο Temple Athens.

Κατεβάζοντας ακόμα περισσότερο το dimmer στον ήδη σκοτεινό κόσμο των αστείων του, παρουσιάζει ένα σύμπαν όπου ο Bob Ross συναντά τον Κώστα Καρυωτάκη, με μια κουστωδία από εμβόλιμα μικρά αστεία, αναπάντεχα λογοπαίγνια, λεπτή ειρωνεία, θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας και εντέχνως άτεχνα τραγούδια με παράξενο στίχο. Σε αυτή την παράσταση επιτρέπεται να ειπωθούν όλα, αλλά «παιδιά, όχι μανάδες».

 

Πες μας κανένα απρόβλεπτο από από το κοινό…

Στην Αθήνα, μια μάνα μου πρόσφερε ένα δώρο από το γιο της που ήταν φαν της πρώτης μου παράστασης. Παρ’ όλα αυτά δεν τον έφερε μαζί σε αυτή. Έπραξε δηλαδή του αντίστροφο του τίτλου.

Στην Αμαλιάδα, μας προσφέρθηκε μια δεύτερη άλλου τύπου εξτραβάγκαντ παράσταση από μέλος του κοινού, μετά τη λήξη της δικής μου. Όσοι ήταν εκεί θα το λένε και στα εγγόνια τους.

Στο Βόλο, μπήκε μέσα στο μαγαζί ο σωσίας του Neil Young. Ή ο ίδιος ο Neil Young. Δεν ξέρουμε. Όλο το κοινό σκάλωσε. Δεν παρέμεινε στην παράσταση γιατί προφανώς δε μιλά τη γλώσσα. Έφυγε και συνέχισε να ροκάρει στον ελεύθερο κόσμο.

Γιατί είναι απαραίτητη τελικά η σάτιρα στη ζωή του ανθρώπου;

Το χιούμορ γενικότερα είναι απαραίτητο. Και για αυτό θα το συναντήσεις από πολύ παλιές ιστορικά καταγραφές. Η σάτιρα συγκεκριμένα είναι κάπως πιο στοχευμένο είδος κωμωδίας.

Πώς την επηρεάζει και πώς τη βελτιώνει; 

Το χιούμορ στην πραγματικότητα είναι όπλο. Εργαλείο. Για απλή ψυχαγωγία αλλά και για αντιμετώπιση άσχημων καταστάσεων. Αν στη ζωή ενός ατόμου αυτό απουσιάζει ή αν για κάποιο λόγο δεν το αντιλαμβάνεται πιστεύω ότι αυτό το άτομο περνά πολύ δύσκολα και χρειάζεται την προσοχή μας.
Αν το παρατηρήσεις και στο σινεμά για παράδειγμα, ακόμα και στις πιο «βαριές» ταινίες, θα υπάρχουν σε σημεία ψήγματα κάποιων αστείων, ως βαλβίδες αποσυμπίεσης για το θεατή. Εμείς ως θεατές της ζωής μας, χρειαζόμαστε το ίδιο στην καθημερινότητα.

 

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.