Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη αναμένεται να απολογηθούν οι εμπλεκόμενοι σε σκέλος της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον – εκλιπόντα με δραματικό τρόπο – εκδότη της «Ακρόπολις» Παναγιώτη Μαυρίκο∙ πρόκειται για το σκέλος της ανάθεσης διαφημιστικών πακέτων σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του Μαυρίκου.

Ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση έχει αποστείλει κλήσεις σε απολογία (για το κακούργημα της απιστίας) σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και σε πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος που συνδέεται με την ΕΥΔΑΠ έχει ήδη απολογηθεί και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία.

Η κατηγορία της απιστίας που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη, για ποσά που κρίνονται «δυσανάλογα υψηλά» σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα, κατά την κατηγορία, φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ ενώ για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι, ο Τάκης Μουσσάς και ο Χρήστος Φράγκου.

Το βασικό σκέλος της δικογραφίας που αφορά πλέον μόνο τους δύο δημοσιογράφους, καθώς η δίωξη κατά Μαυρίκου έπαυσε λόγω θανάτου, έχει διαχωριστεί. Και βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.