Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΕΝΕΝ στο υπ. Ναυτιλίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό και τη ρύπανση που προκάλεσε σε παράκτιες περιοχές της Αττικής είναι σε εξέλιξη μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Όπως τονίζει το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή του, πρέπει «να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός έλεγχος σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια που εφοδιάζουν ή μεταφορτώνουν με ναυτιλιακά καύσιμα όλα τα μεγάλα πλοία (ακτοπλοϊκά – φορτηγά – κρουαζιερόπλοια) αλλά και αυτά που μεταφέρουν καύσιμα στα νησιά». Σύμφωνα με την Ένωση, «τα πλοία αυτά στην συντριπτική πλειονότητά τους έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι υπερήλικα, ελλιπώς συντηρημένα» ενώ «οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων είναι ανεπαρκείς και καταφανέστατα αναποτελεσματικοί».

«Πληροφορίες και στοιχεία δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για την ποιότητα των ασκούμενων ελέγχων και επιθεωρήσεων, γεγονός που δείχνει την αναξιοπιστία των ίδιων των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που αυτά φέρουνε από τις αρμόδιες Αρχές» επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ.

Κατηγορεί τέλος την κυβέρνηση πως «αμήχανη και πανικόβλητη από την παταγώδη αποτυχία που είχε τόσο από πλευράς οργάνωσης, σχεδιασμού και συντονισμού η επιχείρηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της βύθισης του δεξαμενόπλοιου και της εκτεταμένης θαλάσσιας περιβαλλοντικής ρύπανσης (…) επιχειρεί τώρα με διάφορες εξαγγελίες και με ημίμετρα να αλλάξει την εικόνα και να καταλογίσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.