Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη της ελληνικής ΕΜΑΚ στα συντρίμμια του τρομερού σεισμού στην Τουρκία – Ανέσυραν 2 ζωντανούς

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον σεισμό στην Τουρκία. Στις προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων συμμετέχει και η ελληνική ΕΜΑΚ. Οι Έλληνες διασώστες παραμένουν στα γκρεμισμένα κτίρια, ανασύροντας ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μετά τα τρομερά χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Μέλη της ελληνικής ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν οικογένεια που βρέθηκε παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας 50χρονος και ένα μικρό κορίτσι ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως, νεκρές ήταν ήδη, από την ώρα που έφτασαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, η μητέρα και η άλλη της κόρη, η 7χρονη Φατμά.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, καθώς έμεινε πάνω από 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Ένας Έλληνας πυροσβέστης και στη συνέχεια άλλοι δύο, κατάφεραν να προσεγγίσουν την αδελφούλα της Φατμά και να την ανασύρουν ζωντανή. Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ με δυσκολία κρατούσαν τα δάκρυά τους, συγκινημένοι από τη διάσωση του παιδιού.

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γιώργος Σιδέρης:










Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία, ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.