Συλλήψεις για «πειρατεία» στην συνδρομητική τηλεόραση

Νέο χτύπημα κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση από τις Αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη 4 ατόμων σε Αττική, Βοιωτία και Πάτρα.

Μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία η συμμορία που πουλούσε παροχές για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση είχε πάνω από 6.000 άτομα ως πελάτες σε Αττική, Βοιωτία και Πάτα ενώ το κέρδος τους έφτανε σχεδόν τα 5.800.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας διοχέτευαν τα τελευταία πέντε χρόνια στην αγορά, αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Αρχικά τα μέλη της συμμορίας προωθούσαν τις παράνομες υπηρεσίες τους, σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός τους, στους οποίους πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης, μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα, ενώ προέτρεπαν τους χρήστες να διαφημίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα του δικού τους άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Σχετικά με τους τρόπους είσπραξης των παράνομων οφειλών, οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες, επέλεγαν την είσπραξη είτε δια ζώσης, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό, είτε μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων προσώπων.

Ακόμη, έπειτα από τις έρευνες των αστυνομικών Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 6.443 ατόμων, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 5.798.700 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημιά στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 25.127.700 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος εξαρτημάτων, αποκωδικοποιητών, ψηφιακών δίσκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών κινητής, τετράδια χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούσαν το πελατολόγιο της οργάνωσης κ.α.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.