Συμφωνία Πρεσπών: Εμπλοκή στην επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Εμπλοκή» φέρεται να υπάρχει με τη σύνθεση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, στην οποία θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για κυοφορούμενο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με αφορμή τα νέα κοινοβουλευτικά δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το διαζύγιο και επισημαίνουν ότι επιχειρείται η ΣΥΡΙΖΟποίηση της επιτροπής προκειμένου να είναι υπό τον έλεγχοι της κυβέρνησης.

Όπως λένε στην Πειραιώς, σύμφωνα με το άρθρο 68 παράγραφος 3 του Συντάγματος, και το άρθρο 31 του Κανονισμού της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές επιτροπές συνιστώνται ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων βουλευτών, δηλαδή το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, δεν προβλέπουν ως κριτήριο συγκρότησης των επιτροπών την όποια συγκυριακή και ετερόκλητη πλειοψηφία μπορεί να προκύψει από μια ψήφο εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση.

«Η ΝΔ με το θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει ούτε αυθαίρετες ερμηνείες, ούτε να αλλοιωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής. Ας κατανοήσει επιτέλους η κυβέρνηση αυτό που ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής Νομικής μαθαίνει ως δημοκρατική συνθήκη του πολιτεύματος: ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η Κυβέρνηση τη Βουλή», αναφέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.