Σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμο Σκοπίων υπέγραψε ο Καμίνης

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων υπέγραψαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ. Μετά την υπογραφή του συμφώνου ο κ. Καμίνης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανταποδίδοντας την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου των Σκοπίων στην Αθήνα, επισκεπτόμενος τα Σκόπια υπογράμμισε ότι «σήμερα, οι δύο πόλεις δείχνουν την επιθυμία να ανατρέψουν τα στερεότυπα.

Αυτή είναι η κοινή αφήγηση που μας ενώνει. Να φέρουμε τις δύο πρωτεύουσες πιο κοντά, σε μία περίοδο που οι δύο χώρες μας καταβάλλουν προσπάθεια να ξεπεράσουν παλιές διαφορές και να χαράξουν μία νέα πορεία συνεργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου που συμμετείχαν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την πΓΔΜ, ο δήμαρχος Αθηναίων, επiσήμανε ότι «οι μεγάλες πόλεις, και ειδικά οι πρωτεύουσες, πρέπει να λειτουργούν ως φάροι λογικής και μετριοπάθειας, ως πεδία σύγκλισης όπου οι πολίτες συναντιούνται και προσπαθούν μαζί για τα κοινά θέματα και την ανάπτυξη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.