Συναγερμός από τα κρούσματα μηνιγγίτιδας -«Έγκαιρη μεταφορά των παιδιών στα νοσοκομεία, για να μην υπάρξουν επιπλοκές»

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μας μετά την έξαρση που αρχίζει να παρατηρείται στην μηνιγγίτιδα, καθώς μετά τα κρούσματα στην Πάτρα, εμφανίστηκε ακόμη ένα. Πρόκειται για μια 42χρονη γυναίκα στην Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα, για την μηνιγγίτιδα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Ματίνα Παγώνη. Η ίδια ξεκίνησε αναφερόμενη στο περιστατικό της 42χρονης γυναίκας και υπενθυμίζοντας τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας:
Έντονος πονοκέφαλος,
Πυρετός,
Ζαλάδα,
Εμετός,
Δυσκαμψία αυχένα
Η ίδια τόνισε πως «Τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονται μόνο στα νοσοκομεία» εξηγώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα δωθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας ως τρόπος προφύλαξης, το οποίο πλέον χορηγείται δωρεάν.

«Το κακό είναι πως φέτος η μηνιγγίτιδα είναι σε έξαρση, συγκριτικά με πέρυσι, το 2023 που είχαμε μόνο 14 περιστατικά, φέτος είναι αρκετά, αυτό που προβλημάτισε είναι πως σε λίγο χρονικό διάστημα είχαμε τα περιστατικά της Πάτρας», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προβληματίζει σύμφωνα με την κ. Παγώνη, είναι για τα μωρά που κάνουν σπασμούς και για αυτό, όπως είπε, πρέπει εγκαίρως να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, για να μην υπάρξουν επιπλοκές.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.