Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Θεσμική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κκ. Έλενα Μπότση και Δημήτρη Πολιτόπουλο, Συνεκπροσώπους του κόμματος, και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δ. Παπαστεργίου, με κεντρικά ζητήματα της συζήτησης την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως τη διαχείριση αποβλήτων.
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρουσίασαν την πολιτική τους θέση και πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι σημερινές δυσλειτουργίες της διαχείρισης απορριμμάτων, με ένα νέο μοντέλο που αφορά την καθετοποίηση της αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να ανταποκριθούμε ως χώρα και στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν οι αρχές της κυκλικής οικονομίας και τα μέτρα (νομοθετικά – οικονομικά) που πρέπει να ψηφισθούν προκειμένου να ωθήσουν μέρος της επιχειρηματικότητας προς τα δευτερογενή υλικά της ανακύκλωσης, ώστε να αξιοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τελικών προϊόντων. Από την αξιοποίηση των δευτερογενών υλικών θα έχουμε μείωση των αποβλήτων, προστασία του περιβάλλοντος και μείωση της εισαγωγής πρώτων υλών.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ με ξεκάθαρες θέσεις και συγκεκριμένη πρόταση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων και της οικονομίας, συνεχίζουμε τις επαφές με όλους τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας προκειμένου να τούς ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας αλλά και να ενημερωθούμε για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Ο διάλογος με την ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, η οποία και με βάση τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθεί να παίξει κομβικό ρόλο στο άμεσο μέλλον σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων, θα συνεχιστεί, ενώ σε επόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ, όταν αυτό γίνει δια ζώσης, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζήτησαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, αίτημα το οποίο έγινε κατ’ αρχάς αποδεκτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.